Essaouira: De overblijfselen van een schip gevonden die dateert uit de 18e of 19e eeuw

marokko
1
15 okt '18
De vondst was mogelijk door werkzaamheden m.b.t. de uitbreiding van de haven van Essaouira.

Archeologen hebben de overblijfselen van een schip ontdekt, waarvan de leeftijd dateert uit de 18e of 19e eeuw, bericht het Marokkaanse persbureau MAP. Volgens een persbericht van het ministerie van Cultuur is onderzoek en analyse aan de gang om de precieze leeftijd van het betreffende schip te bepalen.

Deze archeologische vondst was te danken aan het project betreffende de uitbreiding van de haven van de stad Essaouira en met de veranderingen in stromingen van water en afzettingen van zand, waardoor het mogelijk was om de overblijfselen van het schip te ontdekken.

De duikoperatie die naar aanleiding van het project werd uitgevoerd, onder toezicht van Azeddine Karra (specialist van archeologische opgravingen onder water), maakte het mogelijk om de site af te bakenen en om het wrak van het schip te inspecteren tot een diepte van 1,5 m tijdens de vloedperiode.

Deze operatie onthulde tijdens de ebperiode ook het bestaan van een reeks houten balken en stukken die de basis vormden van het schip over een geschatte lengte van 26,5 m en een geoxideerd metalen kanon in de buurt.

De afdeling van het ministerie van Cultuur in de regio Marrakech-Safi zal in de komende 2 maanden archeologische opgravingen starten in het gebied naast het eiland Mogador, om mogelijke andere ontdekkingen van vergelijkbare archeologische overblijfselen in de regio te verzekeren.

Het ministerie zal ook operationele maatregelen nemen om de archeologische vindplaatsen te behouden en hun historische bijzonderheden, waarde en beschaving van herkomst kenbaar te maken.

© Redactie 2018
marokko
essaouira
schip
archeologische
vondst
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi