Marokko akkoord met overbrengen van gedetineerde Thomas Gallay naar Frankrijk

buitenland
19
16 okt '18
Thomas Gallay mag zijn resterende gevangenisstraf in Frankrijk uitzitten.
Marokko heeft het persoonlijke verzoek van de Franse president aanvaard en ingestemd met de overdracht van de Franse gedetineerde Thomas Gallay. Hij zal zijn resterende gevangenisstraf in Frankrijk uitzitten, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.
 
"De goedkeuring door Marokko van het verzoek om de Franse onderdaan over te dragen, werd gegeven nadat aan alle voorwaarden van de wet was voldaan, in overeenstemming met de nationale wettelijke bepalingen inzake justitiële samenwerking met het buitenland. De procedure is doorlopen volgens de bepalingen van de bilaterale gerechtelijke overeenkomst die in dit verband tussen Marokko en Frankrijk is gesloten", legt het ministerie van Justitie uit.

Thomas Gallay werd in 2016 gearresteerd. Hij werd door de Marokkaanse rechtbank tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor "het financieel steunen van een terreurcel in Essaouira". In hoger beroep werd het vonnis vorig jaar omgezet in 4 jaar gevangenisstraf.

Sinds zijn arrestatie heeft zijn moeder de Franse media regelmatig opgezocht om aandacht voor de zaak te vragen. Haar Franse advocaat had haar geadviseerd om zowel de Marokkaanse als de Franse autoriteiten onder druk te zetten.
© Redactie 2018
marokko
frankrijk
thomasgallay
overdracht
financiering
terreurcel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
younès belhanda
galatasaray
al ittihad
dgsn
politie
eu
rotterdam
agadir
la liga
malaga
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten