Ontsporing trein Bouknadel: Eerste verklaring van de nationale spoorwegmaatschappij van Marokko (ONCF)

buitenland
0
16 okt '18
Het dodental is inmiddels gestegen naar 7.
ONCF heeft een eerste verklaring uitgegeven na het tragische ongeluk ter hoogte van Bouknadel. "De snelle shuttletrein (TNR) nr. 9 tussen Rabat en Kenitra ontspoorde op dinsdagmorgen in Bouknadel. De autoriteiten en de hulpverleners zijn onmiddellijk naar de plaats van het ongeval verhuisd om de nodige hulp en assistentie te bieden."

Terwijl ONCF de familieleden van de slachtoffers condoleert en hoopt dat de gewonden snel herstellen, beloven zij "meer details te verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is".

Het dodental is inmiddels gestegen van 7 naar 6. Er zijn 89 gewonden, waarvan 7 in kritieke toestand verkeren. Alle gewonden zijn naar het militaire ziekenhuis in Rabat vervoerd op instructie van Koning Mohammed VI. De Koning beval ook een uitgebreid onderzoek en zegde toe alle kosten van de gewonden en de begrafeniskosten van de overledenen op zich te nemen.

Er is opgeroepen bloed te doneren voor de gewonden. Vrijwillige donoren worden uitgenodigd om het regionale transfusiecentrum van Rabat te bezoeken, gelegen aan de rue Mfadel Cherkaoui, Al Irfane.
© Redactie 2018
marokko
trein
ontspoort
doden
verklaring
oncf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso