Ontsporing trein Bouknadel: Eerste verklaring van de nationale spoorwegmaatschappij van Marokko (ONCF)

buitenland
0
16 okt 16:31
Het dodental is inmiddels gestegen naar 7.
ONCF heeft een eerste verklaring uitgegeven na het tragische ongeluk ter hoogte van Bouknadel. "De snelle shuttletrein (TNR) nr. 9 tussen Rabat en Kenitra ontspoorde op dinsdagmorgen in Bouknadel. De autoriteiten en de hulpverleners zijn onmiddellijk naar de plaats van het ongeval verhuisd om de nodige hulp en assistentie te bieden."

Terwijl ONCF de familieleden van de slachtoffers condoleert en hoopt dat de gewonden snel herstellen, beloven zij "meer details te verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is".

Het dodental is inmiddels gestegen van 7 naar 6. Er zijn 89 gewonden, waarvan 7 in kritieke toestand verkeren. Alle gewonden zijn naar het militaire ziekenhuis in Rabat vervoerd op instructie van Koning Mohammed VI. De Koning beval ook een uitgebreid onderzoek en zegde toe alle kosten van de gewonden en de begrafeniskosten van de overledenen op zich te nemen.

Er is opgeroepen bloed te doneren voor de gewonden. Vrijwillige donoren worden uitgenodigd om het regionale transfusiecentrum van Rabat te bezoeken, gelegen aan de rue Mfadel Cherkaoui, Al Irfane.
© Redactie 2018
marokko
trein
ontspoort
doden
verklaring
oncf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
team marokko
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
khashoggi
younès belhanda
turkije
transfer
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa