Marokkanen bieden massaal hulp aan na treinongeval nabij Bouknadel

buitenland
0
16 okt 20:01
Het hele land leeft mee en wil graag helpen.
Na het vreselijke treinongeval dat vanochtend in Bouknadel plaatsvond, hebben veel Marokkaanse burgers solidariteit getoond. Naast een oproep voor bloeddonaties, zijn gratis carpoolaanbiedingen op social media vermenigvuldigd om mensen te helpen die ter plaatse zijn gestrand of niet in staat zijn om met de trein te reizen (het spoor is nog niet vrijgemaakt) tussen Salé en Kenitra.

In de Facebook-groep 'Covoiturage Maroc "Pip Pip Yalah"' bieden veel Marokkanen met een voertuig aan om de overlevenden van het treinongeval gratis te vervoeren. Het transportbedrijf Markoub biedt plaatsen aan voor slechts 1 dirham.

Veel inwoners uit de regio, maar vooral ook Rabat en Salé (vooral jonge mensen), reageerden ook op de roep om bloeddonaties die burgers op social media lanceerden. Het initiatief "Sauvez une vie" (Red een leven) moedigt mensen in de regio Rabat aan naar mobiele centra te gaan om de slachtoffers te helpen.

Het Nationale Centrum voor Bloedtransfusie en Hematologie ondervond een grote toestroom van burgers na het inzetten van mobiele centra in de steden Salé, Kenitra en Rabat. De instroom was zo groot dat sommige centra burgers moesten weigeren en de vrijwillige donoren verzochten om morgen terug te komen.

Ter herinnering, bij de ontsporing van een trein tussen Rabat en Kenitra vielen vanochtend 7 doden. Er zijn 86 gewonden, waarvan 7 in kritieke toestand verkeren. Alle gewonden zijn naar het militaire ziekenhuis in Rabat vervoerd op instructie van Koning Mohammed VI. De Koning beval ook een uitgebreid onderzoek en zegde toe alle kosten van de gewonden en de begrafeniskosten van de overledenen op zich te nemen. 
© Redactie 2018
marokko
hulp
treinongeval
bouknadel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
khashoggi
team marokko
hogesnelheidstrein
hogesnelheidslijn
alboraq
al boraq
fez
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa