Actieplan tegen de kou ligt in de provincie Taza al klaar

buitenland
2
17 okt '18
De temperaturen in Marokko beginnen te dalen en de provincie Taza is er klaar voor.
Twee maanden voor de komst van de winter, beginnen de temperaturen in Marokko te dalen en worden zware tijden aangekondigd voor de bevolking in afgelegen gebieden. Zoals elk jaar worden actieplannen ingezet in de getroffen regio's. De provincie Taza is er goed op tijd bij dit jaar en heeft het actieplan al klaar liggen.

Het plan, bedoeld voor de bevolking van afgelegen en bergachtige gebieden van de provincie, werd onlangs gepresenteerd door de provinciale commissie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de situatie van plaatsen die bedreigd worden door de kou.

Het is een kwestie van nauwlettend toezicht houden op de levensomstandigheden van de bevolking (door middel van een daartoe bestemde commissie), om medische campagnes te organiseren ten behoeve van kwetsbare categorieën en om essentiële hulpmiddelen, waaronder voedingsproducten, kleding, dekens en speciale ovens, te verdelen.

De geprogrammeerde acties hebben onder andere betrekking op sneeuwruimen van wegen waar regelmatig sneeuw valt en monitoring van de levering van basisvoedingsmiddelen in de betrokken gebieden, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Tijdens het seizoen 2017-2018, heeft de provincie Taza negen medische campagnes georganiseerd ten behoeve van ongeveer 10.000 mensen uit verschillende gemeenten en medicijnen, kleiding, dekens en speciale ovens gedistribueerd met een totale waarde van 550.000 dirham.

De gemeenten die het meest worden blootgesteld aan kou in de provincie Taza zijn Bouyablane, Tazrine, Bab Boudire, Taynast en Tizi Ousli.
© Redactie 2018
marokko
taza
actieplan
kou
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
raja
ridouan taghi
aanslag
botolapro
politie
sri-lanka
meknes
wydad
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso