Spaan: 'Nouri had de Europese top kunnen bereiken, denk ik zeker'

marokko
0
17 okt '18
Voor wie het zich nog kan herinneren: in 2010 vertelde Henk Spaan bij Salaheddine Benchikhi's Moussie El Kandoussi dat de speler in kwestie zeker door ging breken, toentertijd classificeerde hij hem als het grootste talent wat er toen op de Ajax-jeugdopleiding rondliep.

Als er iemand is die Abdelhak Nouri tijdens zijn voetbalcarrière van begin tot eind heeft gevolgd dan is het de inmiddels 70-jarige Spaan wel. Week in, week uit was hij lovend over de voormalige Jong-Oranje international. Hij voorspelde dan ook een grote carrière voor de speler die in de zomer van 2017 door noodlottig hartfalen blijvende hersenschade opliep. Behalve zijn sportieve vernuft was Spaan ook erg te spreken over de mens Nouri: zo jong en al zo volwassen had de journalist profvoetballers maar weinig gezien. Vandaar ook dat hij na het verschrikkelijke gebeuren vorig kalenderjaar besloot om een boek te schrijven over de speler in kwestie. 

''Nederlands elftal had Nouri zeker moeten lukken, Europese top had hij ook gehaald''
In gesprek met het vooraanstaande Ajax Showtime vertelt hij onder andere over het kansenperspectief van het jeugdproduct van Ajax: ''Het Nederlands elftal halen: dat had Nouri zeker moeten lukken. Ik heb nooit anders gedacht. Vanaf het moment dat ik hem samen met Steven Bergwijn zag lopen. Ze waren niet te stuiten! Ik zie in de jeugd van Ajax nu ook geen Nouri lopen.''

Sinds gisteren is het boek Nouri, de belofte verkrijgbaar bij de verschillende boekwinkels.

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
henk spaan
abdelhak nouri
ajax parool
boek
belofte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi