Treinongeval Bouknadel: Een bezoek aan de gewonden in het militaire ziekenhuis (video)

marokko
0
17 okt '18
Enkele artsen en een gewonde in het militaire ziekenhuis in Rabat komen aan het woord.

Lefr360 ging met de camera naar het militaire trainingsziekenhuis Mohammed V (HMIMV) in Rabat, waar mensen liggen die gisteren gewond raakten bij de ontsporing van een trein ter hoogte van Bouknadel.

"In opdracht van Koning Mohammed VI ontving het militaire trainingsziekenhuis Mohammed V op dinsdag 16 oktober 12 gewonden. Waarvan 2 na de nodige zorg inmiddels het ziekenhuis hebben verlaten. Van de tien die hier nog liggen zijn er 4 die in kritieke toestand verkeren. Er komen nog vier gewonden bij waarvan wij niet weten wat hun gezondheidstoestand is", zei kolonel-majoor El Mehdi Zbir, Hoofd Medische Dienst van HMIMV, een van de modernste en succesvolste ziekenhuizen van het land.

"Onder deze gewonden verkeren er vier in ernstige toestand door hoofd- en gezichtletsel die kunstmatige beademing vereisen." Volgens El Mehdi Zbir is één van hen, de zwaarst getroffene, dinsdagmiddag geopereerd. "Alle middelen zijn door het ziekenhuis gemobiliseerd om de meest geschikte zorg en interventies te bieden."   

Houcine Belyamani, hoofd van de afdeling spoedeisende hulp, zei van zijn kant: "Twee van de zwaargewonden hebben zwaar letsel aan het hoofd opgelopen.Twee vrouwen liepen ook aan een dwarslaesie met vertebrale fracturen op en ondergaan chirurgische procedures."

Douaa Khoutiji, een gewonde passagier uit de trein, zei dat ze op reis was van Rabat naar Kenitra toen de trein plotseling ontspoorde. "Ik verloor in een keer het bewustzijn en kwam weer bij op het moment dat ik eerste hulp kreeg in het militaire ziekenhuis". Ze heeft niets van het ongeluk meegekregen en zegt dat het naar omstandigheden redelijk goed gaat.

YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2018
marokko
bouknadel
treinongeval gewonden
militair
ziekenhuis
rabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi