Marokkaans veldhospitaal in Gaza: Meer dan 39.000 begunstigden

buitenland
2
18 okt '18
Het Marokkaanse veldhospitaal in Gaza heeft al een grote hoeveelheid patiënten geholpen.
Sinds de inzet op 12 juni tot 11 oktober heeft het veldhospitaal van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) 39.621 medische consulten verleend en 30 ton geneesmiddelen aan 32.724 patiënten gedistribueerd, zei kolonel Ahmed Bounaim, Hoofd Medische Dienst van het veldhospitaal, in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Het medische en paramedische personeel van het ziekenhuis verwelkomde 23.236 patiënten uit de Gazastrook en andere plaatsen en voerde 1.843 laboratoriumtests uit. Daarnaast hebben 3.475 mensen geprofiteerd van röntgenfoto's.

Er vonden 322 operaties plaats voor patiënten met verschillende ziektes of gewonden tijdens demonstaties die elke vrijdag plaatsvinden (red. voor het recht op terugkeer in het land van hun voorouders dat nu Israëlisch gebied is), zei hij. Ook zijn er 2.508 dringende medische interventies verricht.

"Vier maanden lang hebben de teams van het veldhospitaal hoogwaardige medische diensten verleend in de verschillende specialiteiten, waaronder vaatchirurgie, pediatrie, oogheelkunde en gynaecologie", zei Bounaim.  

Het veldhospitaal heeft een analytisch laboratorium, een speciale EHBO-afdeling, een eerstehulpafdeling en moderne apparatuur voor medische onderzoeken. De medische diensten van het medisch-chirurgische veldhospitaal in Gaza worden verzorgd door een staf van 124 personen, waaronder 13 artsen en 21 verpleegkundigen.
© Redactie 2018
marokko
gaza
veldhospitaal
begunstigden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
amsterdam
turkije
ridouan taghi
mohammedvi
botolapro
moskee
al quds
raja
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso