4.365.000 kinderen geholpen door '1 miljoen schooltassen'-initiatief van Koning Mohammed VI

buitenland
11
18 okt 11:49
Het '1 miljoen schooltassen'-initiatief, gelanceerd door Koning Mohammed VI, kwam het schooljaar 2018-2019 ten goede aan 4.365.000 kinderen.
Het jaarlijkse initiatief dat in 2016 op verzoek van Koning Mohammed VI is gestart, heeft tot doel minderbedeelde kinderen te helpen door schooltassen vol met schoolbenodigdheden te verspreiden.

Het initiatief weerspiegelt het Marokkaanse plan om de onderwijssector te ondersteunen, scholing te bevorderen en het basisonderwijs te generaliseren. Het duidt ook inspanningen om gelijke kansen te geven aan Marokkaanse kinderen, ongeacht hun sociale achtergrond.

Dit jaar kwam het initiatief ten goede aan ruim 4.365.000 schoolkinderen, van wie 63 procent afkomstig is uit plattelandsgebieden, en 85 procent is ingeschreven op de basisschool, volgens het Marokkaanse persbureau MAP.

De ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in Marokko, Ali Salim Al Kaabi, lanceerde woensdag een vergelijkbare distributie. Volgens Al Kaabi herdenken de schoolspullen de honderdste verjaardag van de geboorte van de overleden Shaikh Zayed in de context van het 'Jaar van Zayed'. De gift belicht ook de broederlijke banden tussen Marokko en de VAE.

In een verklaring aan het WAM Emirates News Agency, gaf Al Kaabi ook blijk van VAE's interesse in het bijdragen aan humanitaire en ontwikkelingsprojecten in Marokko. Hij zei dat zijn initiatief in lijn is met het '1 miljoen schooltassen'-initiatief van Koning Mohammed VI.
© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
miljoen
schooltassen
initiatief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
team marokko
afrika cup 2019
hogesnelheidstrein
moord
hogesnelheidslijn
radès
interlandkeuze
khashoggi
boot
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa