Laatste column Khashoggi gepubliceerd

buitenland
30
18 okt '18
De Amerikaanse krant The Washington Post heeft alsnog de laatste column gepubliceerd van de verdwenen journalist Jamal Khashoggi.
"The Post heeft gewacht met de publicatie omdat we hoopten dat Jamal zou terugkeren", schrijft redactrice Karen Attiah. "Nu moet ik accepteren: dat gaat niet meer gebeuren."

Khashoggi breekt in het artikel een lans voor de vrijheid van meningsuiting in Arabische landen. Hij stelt dat tijdens de Arabische Lente in 2011 werd gehoopt op meer vrijheid in Arabische landen. Die hoop zou grotendeels tevergeefs zijn gebleken. In veel landen zijn omstandigheden nog repressiever dan voorheen.

Omdat de internationale gemeenschap niet ingrijpt, hebben Arabische regeringen volgens Khashoggi "de vrije hand gekregen om de media in toenemende mate het zwijgen op te leggen". Daardoor blijven inwoners volgens hem verstoken van relevante informatie.

The Post schrijft de column te hebben ontvangen van de vertaler van Khashoggi. De tekst is volgens Attiah "een perfecte weergave van zijn toewijding aan en passie voor vrijheid in de Arabische wereld. En voor die vrijheid gaf hij kennelijk zijn leven."

De volledige column is hier te lezen: Klik!
© ANP/Redactie 2018
jamal khashoggi
washington post
arabische lente
regering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
amsterdam
turkije
ridouan taghi
mohammedvi
botolapro
moskee
al quds
raja
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso