Poetin: Daesh heeft 700 gijzelaars in Syrië

buitenland
4
18 okt 18:05
Volgens Poetin hebben ze een ultimatum uitgevaardigd dat belooft elke dag tien mensen te executeren.
De Russische president Vladimir Poetin zegt dat militanten van Daesh bijna zevenhonderd gijzelaars hebben genomen in een deel van Syrië dat wordt gecontroleerd door troepen die steun krijgen van de Amerikanen. 

Sprekend in de badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee zei Poetin dat onder de gijzelaars verschillende Amerikaanse en Europese staatsburgers zijn. Hij voegde eraan toe dat Daesh zijn controle op het grondgebied van de door de VS gesteunde strijdkrachten heeft uitgebreid.

Poetin zei niet wat de eisen van de militanten zijn. "Ze hebben ultimatums uitgegeven, specifieke eisen gesteld en gewaarschuwd dat als deze ultimatums niet worden gehaald, ze elke dag tien mensen zullen executeren". Eergisteren hebben ze tien mensen geëxecuteerd, vertelde Poetin op een discussieforum in Sotsji.

Het Russische persbureau TASS meldde dat Daesh-militanten de gijzelaars op 13 oktober hebben gekidnapt. Dat gebeurde in de provincie Deir-al-Zor in Syrië na een vluchtelingenkamp te hebben aangevallen in een gebied dat door Amerikaanse strijdkrachten werd gecontroleerd.
© ANP 2018
syrie
daesh
gijzelaars
eu
amerikaans
poetin
rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
vriendschappelijk
tunesië
radès
team marokko
interlandkeuze
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
alboraq
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa