Poetin: Daesh heeft 700 gijzelaars in Syrië

buitenland
4
18 okt '18
Volgens Poetin hebben ze een ultimatum uitgevaardigd dat belooft elke dag tien mensen te executeren.
De Russische president Vladimir Poetin zegt dat militanten van Daesh bijna zevenhonderd gijzelaars hebben genomen in een deel van Syrië dat wordt gecontroleerd door troepen die steun krijgen van de Amerikanen. 

Sprekend in de badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee zei Poetin dat onder de gijzelaars verschillende Amerikaanse en Europese staatsburgers zijn. Hij voegde eraan toe dat Daesh zijn controle op het grondgebied van de door de VS gesteunde strijdkrachten heeft uitgebreid.

Poetin zei niet wat de eisen van de militanten zijn. "Ze hebben ultimatums uitgegeven, specifieke eisen gesteld en gewaarschuwd dat als deze ultimatums niet worden gehaald, ze elke dag tien mensen zullen executeren". Eergisteren hebben ze tien mensen geëxecuteerd, vertelde Poetin op een discussieforum in Sotsji.

Het Russische persbureau TASS meldde dat Daesh-militanten de gijzelaars op 13 oktober hebben gekidnapt. Dat gebeurde in de provincie Deir-al-Zor in Syrië na een vluchtelingenkamp te hebben aangevallen in een gebied dat door Amerikaanse strijdkrachten werd gecontroleerd.
© ANP 2018
syrie
daesh
gijzelaars
eu
amerikaans
poetin
rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
ridouan taghi
turkije
al quds
moskee
al aqsa
botolapro
militaire
mohammedvi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso