Mediouna: Boze inwoners van Casablanca bestormen gemeenteraadsvergadering (video)

buitenland
1
18 okt 21:01
Gedurende enkele weken dringen sterke stinkende geuren van de vuilstortplaats Mediouna de stad Casablanca binnen.
Deze verstikkende geuren, veroorzaakt door de verbranding van afval, maken de inwoners van verschillende districten woedend. Als reactie daarop werd een burgerbeweging op het internet geboren via de Facebook-groep "Décharge de Mediouna : une mort programmée" (een geplande dood).

Meer dan 2600 internetgebruikers verzamelden zich achter de hashtags #décharge_mediouna_crime_écologique,#décharge_de_Mediouna_une_mort_programmée en #CasaPue, in de hoop het bewustzijn bij het publiek en de betrokken autoriteiten te vergroten. De groep nodigt de inwoners van Casablanca ook uit om een foto van zichzelf te maken waarop zij een mondkapje dragen om de schade aan te geven die wordt veroorzaakt door de grootste vuilstortplaats in Marokko.

De groep laat het hier echter niet bij en wil diverse acties opzetten. De eerste actie vond vandaag al direct plaats. Terwijl ze protesteerden met een mondkapje voor hun gezicht, bestormden burgers een gemeenteraadsvergadering onder leiding van burgemeester Abdelaziz El Omari. Onder hen zijn er bezorgde moeders en leden van het collectief voor de bescherming van het milieu, die woedend zijn vanwege het gebrek aan oplossingen die zijn voorgesteld ondanks de vele verzoeken aan ambtenaren.

Tot op heden is de belofte van sluiting van de vuilnisstortplaats nog steeds niet gehonoreerd en is er geen initiatief genomen om een einde te maken aan dit gevaar voor de ecologie en volksgezondheid.

De vuilnisstortplaats werd geopend in 1986 en bevindt zich in de gemeente Médiouna, ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Casablanca. Op deze 70 hectare grote stortplaats wordt dagelijks 3.500 ton huishoudelijk afval gestort plus 3.000 ton ziekenhuis en industrieel afval.YouTube link

Videocredit: H24Info
© Redactie 2018
marokko
casablanca
mediouna
inwoners
boos
gemeenteraadsvergadering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
vriendschappelijk
tunesië
radès
team marokko
interlandkeuze
afrika cup 2019
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
alboraq
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa