Treinongeval Bouknadel: Een groep vrijwillige psychologen biedt psychologische ondersteuning aan overlevenden

buitenland
1
19 okt '18
Een heel mooi initiatief om deze mensen te helpen bij de verwerking van dit vreselijke drama.
Een groep jonge psychologen heeft via social media (bv. hier) een initiatief gelanceerd voor de psychologische begeleiding van mensen die op dinsdag 16 oktober ter hoogte van Bouknadel slachtoffer waren van het tragische treinongeval. 

"Dit is een nationale plicht voor ons, het initiatief is minder dan 24 uur geleden van start gegaan en we hebben al een lijst met 9 gevallen die op ondersteuning wachten. Dit cijfer groeit omdat we nog steeds oproepen ontvangen ", zei Jawad Nablaoui, een van de drie klinische psychologen die vrijwillig hun hulp aanbieden aan overlevenden.

"Slachtoffers die een dramatische gebeurtenis hebben meegemaakt, blijven na de gebeurtenis getraumatiseerd, er zijn onder hen degenen die doden, ernstig gewonden, bloed hebben gezien ... Elementen die verder gaan dan de begrijpelijke capaciteit en het emotionele vermogen van het individu. We gaan proberen de mensen te helpen die deze traumatische gebeurtenis hebben bijgewoond", legde Nablaoui gisterenavond uit aan 2M.

Alle jonge vrijwillige psychologen zijn afgestudeerd aan de Mohammed V-universiteit in Rabat. Slachtoffers die psychologische hulp willen, kunnen contact opnemen via de nummers :- 06 70 26 86 64, 06 43 63 46 39 of 06 68 87 67 57.
© Redactie 2018
marokko
bouknadel
treinongeval
psychologen
hulp
overlevenden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
ridouan taghi
turkije
al quds
moskee
al aqsa
botolapro
militaire
mohammedvi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso