Treinongeval Bouknadel: El Othmani bedankt Marokkanen die bloed doneerden

buitenland
0
19 okt '18
El Othmani bedankte eenieder die had bijgedragen aan de verleende hulp voor de slachtoffers.
Er is een strafgerechtelijk onderzoek geopend om de oorzaken van de tragische ontsporing van de trein ter hoogte Bouknadel te bepalen en om de verantwoordelijken vast te stellen, zei regeringshoofd Saad Eddine El Othmani donderdag in Rabat.

Tijdens de opening van de wekelijkse ministerrraad benadrukte El Othmani dat het onderzoek aan de gang is om de verantwoordelijken vast te stellen en om lessen te leren. Hij haf hierbij aan dat hij in direct contact staat met de ministers van Binnelandse Zaken en Transport, die op instructie van Koning Mohammed VI naar de plaats van het ongeluk gingen

El Othmani beschreef het treinongeval als "tragisch", dat 7 doden en 125 gewonden achterliet, en "smeekte de Almachtige in deze pijnlijke omstandigheid om de slachtoffers in Zijn heilige genade te verwelkomen en geduld en troost te geven aan hun dierbaren en een snel herstel voor de gewonden".

Hij prees de bezorgdheid van de Koning die zijn diepe medeleven betuigde aan de nabestaanden van de slachtoffers en zijn instructies voor de verzorging van de gewonden. El Othmani prees ook de inspanningen van alle medische leidinggevenden en hulpdiensten die voorzagen in de noodzakelijke zorg aan de gewonden. 

Hij bedankte tot slot de Marokkaanse burgers die zich mobiliseerden om hun bloed te donoren voor de slachtoffers, "in een geest van solidariteit die het oprechte patriottisme van de Marokkaanse bevolking weerspiegelt".
© Redactie 2018
marokko
bouknadel
treinongeval
elothmani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso