'Marokko verenigt de Golfstaten'

marokko
28
19 okt '18
De Verenigde Arabische Emiraten en Qatar hebben beide hun steun uitgesproken voor Marokko's autonomieplan.

De neutraliteit van de Marokkaanse diplomatie tijdens de conflicten tussen de Golfstaten werpt zijn vruchten af. Deze landen nemen nu een gemeenschappelijk standpunt in over de kwestie van de Marokkaanse Sahara.

"Marokko verenigt de Golfstaten", kopte de krant Akhbar Al Yaoum gisteren in een artikel over de Golfstaten en hun gemeenschappelijk standpunt, bij de VN Veiligheidsraad, over de Marokkaanse Sahara. Deze landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Qatar, die zelden dezelfde standpunten innemen, zijn het eens geworden over de wettigheid, de ernst en de geloofwaardigheid van het Marokkaanse autonomieplan.

Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten hebben beide in de Vierde Commissie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hun steun uitgesproken voor Marokko in de strijd tegen de manoeuvres van vijanden van de territoriale integriteit van het Koninkrijk. Beide landen steunen Marokko's autonomieplan om een einde te maken aan een conflictsituatie die al te lang duurt.

© Redactie 2018
marokko
golfstaten
verenigt
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?