Argan: een Marokkaans-Canadees project voor de economische empowerment van vrouwen in Marokko

economie
0
20 okt '18
Het implentatieplan werd deze week goedgekeurd en ondertekend.
Het implementatieplan voor een samenwerkingsproject (genaamd Refam) tussen Marokko en Canada voor de economische versterking van vrouwen in de argansector werd goedgekeurd en ondertekend na een bijeenkomst in Agadir.

De bijeenkomst, die plaatsvond op woensdag 17 oktober tussen ambtenaren van het Nationaal Agentschap voor de Ontwikkeling van de Oasiszones en de Arganboom (ANDZOA) en de Canadese ambassade in Rabat, diende als een gelegenheid om "de thema's met betrekking tot de implementatie van het project te bespreken en goedkeuring van het implementatieplan en het jaarlijkse werkplan voor het eerste jaar", zei de Canadese diplomatieke vertegenwoordiging in een verklaring.

Met een investering van 11,5 miljoen Canadese dollars (meer dan 83 miljoen dirham), waarvan 9,5 miljoen dollar in de vorm van donaties, zal het Refam-project gespreid worden over 5 jaar.

In detail richt dit project zich op de economische empowerment van vrouwen in de duurzame ontwikkeling van de arganboom. Het richt zich op geïntegreerde acties om belemmeringen voor vrouwelijk ondernemerschap weg te nemen, hun vaardigheden en kennis te vergroten om hun productiviteit en markttoegang te vergroten, en de economische belangen van vrouwen onder de bevolking te bevorderen.

Volgens de initiatiefnemers zal het project dat wordt uitgevoerd door ANDZOA, met CowaterSogema als uitvoerend agentschap, substantiële steun bieden aan alle belanghebbenden in de argan waardeketen, in het bijzonder aan vrouwen, productiecoöperaties en de Interprofessionele Federatie van de argansector.

Photocredit: Medias24
© Redactie 2018
marokko
canada
argan
empowerment
vrouwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
can 2019
teheran
afrika cup
manama
egypte
palestina
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech