Bergdich: 'Prima in staat om als linksback van Marokko te dienen'

marokko
0
20 okt '18
Vol vertrouwen stond de 11-voudig international onlangs Le Matin te woord, de laatste keer dat Zakarya Bergdich binnen de lijnen kwam voor Marokko was in 2013.

Sinds afgelopen zomer is de linksback weer te bewonderen op het hoogste voetbalniveau in een Europees land. Voetballen doet Bergdich tegenwoordig voor het Portugese OS Belenenses, in de Liga NOS kwam de voormalig speler van onder andere Real Valladolid en Genoa CFC tot nu toe 6 keer in actie (249 speelminuten). Na in 2012 zijn debuut voor #TeamMarokko te hebben gemaakt werkte de vleugelverdediger vervolgens 11 interlands af voor zijn vaderland, de laatste dateert zoals gezegd alweer van 2013. In het Grand Stade d'Agadir bleef het elftal van toenmalig bondscoach Rachid Taoussi steken op een 1-1 remise tegen Zuid-Afrika (red. vriendschappelijke interland), die ontmoeting begon hij vanaf de aftrap en speelde hij volledig uit.  

''De eerste keer dat ik bij het grote Marokko kwam was ik nog jong, kwam over van Jong Marokko''
Als het aan hem ligt dan maakt Bergdich met recht aanspraak op de linksbackpositie, zo zegt hij zelf: ''De eerste keer dat ik bij het grote Marokko kwam was ik nog jong, kwam over van Jong Marokko. Tegenwoordig behoor ik inmiddels weer tot de wat oudere spelers uit die generatie, heb dan ook veel ervaring opgedaan in de tussentijd wat maakt dat ik prima in staat ben om als linksback van Marokko te dienen. Ik weet dat er momenteel veel goede spelers rondlopen op die positie, echter, wanneer de bondscoach mij nodig heeft sta ik er.''

Photocredit: Renascença

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
zakarya bergdich
os belenenses
herve renard
teammarokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?