Marokkaanse en Spaanse ministers van Binnenlandse Zaken hebben overleg in Madrid

buitenland
0
22 okt '18
Het overleg was met name gericht op het migratievraagstuk.
De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit had op zaterdag (20 oktober) in Madrid een ontmoeting met zijn Spaanse tegenhanger, Fernando Grande-Marlaska, om de bilaterale samenwerking op gebieden van gemeenschappelijk belang te versterken.

In een persverklaring na het interview, beschreef Abdelouafi Laftit de bijeenkomst als "zeer belangrijk", eraan toevoegend dat het de hechte relatie illustreert tussen de twee Koninkrijken en hun vastberadenheid om alle kwesties van gemeenschappelijk belang te behandelen.

Hij zei dat de bijeenkomst vooral gericht was op het migratievraagstuk, evenals de inspanningen van het Koninkrijk om deze stromen aan te pakken en mensenhandelnetwerken te bestrijden. "We hebben het ook gehad over andere aspecten van de Marokkaans-Spaanse betrekkingen die voor beide landen extreem belangrijk zijn", voegde Laftit eraan toe.

Van zijn kant verwelkomde Fernando Grande-Marlaska de bijeenkomst als onderdeel van de voortdurende contacten tussen de twee ministers en de twee landen. "We hebben vooral het probleem van migratie besproken en hoe we om kunnen gaan met aanzienlijke migratiestromen, waarvan de meeste gemotiveerd zijn door economische redenen", zei de Spaanse minister.

Hij merkte in deze zin op dat de twee Koninkrijken voorstander zijn van een legale, ordelijke en rationele migratie, in het kader van een peer-to-peer-samenwerking, eraan toevoegend dat Spanje overtuigd is van de noodzaak om de samenwerking tussen de Europese Unie en Marokko te versterken om dit doel te bereiken. "Marokko is en moet een bevoorrechte partner blijven en het is in die zin dat we vooruitgang boeken", zei Marlaska.

De Spaanse minister zei tevens dat Laftit de dank van Koning Mohammed VI aan Koning Felipe VI en het hoofd van de Spaanse regering, Pedro Sanchez, heeft overgebracht. De Koning bedankte voor de inspanningen van Spanje om de migratievraagstukken van Marokko dichter bij de Europese Unie te brengen en haar aanmoedigen om intensiever samen te werken met het Koninkrijk op dit gebied.

Deze ontmoeting vond plaats in aanwezigheid van de Marokkaanse ambassadeur in Spanje, Karima Benyaich, de directeur van immigratie en grensbewaking, Khalid Zerouali en de directeur-generaal voor internationale samenwerking, Mohamed Moufakkir, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.
© Redactie 2018
marokko
spanje
overleg
migratievraagstuk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
sri lanka
aanslagen
sri-lanka
terroristische
laliga
daesh
marokkanen
meknes
colombo
sale
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso