Melilla: Marokko stuurt alle migranten die deelnamen aan hekbestorming terug naar land van herkomst

buitenland
0
22 okt '18
Tijdens de hekbestorming raakten 12 Marokkaanse agenten gewond.
De Marokkaanse autoriteiten hebben besloten de migranten die op zondag 21 oktober deelnamen aan de bestorming van het grenshek bij Melilla, terug te sturen naar hun land van herkomst. Dit in overeenstemming met de geldende wetgeving, bericht het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.

De veiligheidstroepen kwamen tussenbeide om deze poging tegen te houden en gingen over tot de arrestatie van 141 migranten, zei het ministerie in een verklaring. Twaalf leden van de veiligheidstroepen raakten in verschillende mate gewond tijdens deze operatie. Ze werden geëvacueerd naar het ziekenhuis in Nador om de nodige zorg te ontvangen.

Tijdens de bestorming van het grenshek stierf een migrant na het vallen van de bovenkant van het hek (eerder werd gemeld dat hij een hartstilstand zou hebben gekregen) en 22 migranten raakten verwond door prikkeldraad. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis om de nodige zorg te ontvangen, meldt dezelfde bron. 

Het lukte uiteindelijk 209 migranten de Spaanse enclave te bereiken. 55 daarvan zijn inmiddels door Spanje alweer uitgezet naar Marokko, op basis van een verdrag tussen Marokko en Spanje. Deze 55 migranten zullen ook door Marokko worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Zowel Spanje als Marokko willen een duidelijk signaal afgeven dat geweld niet getolereerd wordt.
© Redactie 2018
marokko
melilla
hekbestorming
migranten
gewonden
teruggestuurd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso