Prijzen van groenten en fruit fors gestegen door staking vrachtwagenchauffeurs in Marokko

buitenland
1
23 okt '18
Vrachtwagenchauffeurs die groenten, fruit en pluimvee vervoeren naar groothandelsmarkten staken sinds enkele dagen.
De prijzen van groenten en fruit zijn sinds afgelopen vrijdag fors gestegen als gevolg van een staking door vrachtwagenchauffeurs die de groothandelsmarkten van verschillende steden in Marokko bevoorraden. De vrachtwagenchauffeurs staken tegen de stijgende brandstofprijzen, maar ook tegen maatregelen met betrekking tot de tonnage die vrachtwagens mogen vervoeren.

Volgens het nieuwsmedium Assabah is de aanvoer van groenten en fruit met 33% afgenomen. In Casablanca bijvoorbeeld bedroeg het aantal ladingen dat afgelopen zaterdag arriveerde slechts 540, terwijl dit normaliter 1400 ladingen zijn. Bovendien werden deze ladingen meestal vervoerd door bestelwagens en niet door vrachtwagens.

Wortelen, aardappelen, uien en rapen, allen worden getroffen door deze prijsverhoging. Aardappelen die bijvoorbeeld voorheen voor 2,5 dirham per kilo op de groothandelsmarkt werden verkocht, worden nu verkocht voor 4 dirham per kilo. Uien die voorheen werden verhandeld voor 0,8 dirham, worden nu voor 3 dirham verkocht.

Ook fruit wordt getroffen door deze prijsstijging. De prijzen van appels, bananen, clementines, pruimen en druiven zijn aanzienlijk gestegen. Op de groothandelsmarkt in Casablanca kosten druiven 12 dirham per kilo, terwijl dit voorheen niet meer dan 5 dirham per kilo bedroeg.

Volgens Assabah zullen de vrachtwagenchauffeurs de staking voortzetten totdat aan hun eisen gehoor wordt gegeven.
© Redactie 2018
marokko
casablanca
vrachtwagenchaufeurs
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
süper lig
malaga
galatasaray
al ittihad
younès belhanda
dgsn
mogherini
chabab mohammedia
promotie
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten