Koninklijke impuls voor rehabilitatie oude medina's in Salé, Meknes, Tetouan en Essaouira

marokko
0
23 okt '18
Koning Mohammed VI zat op maandag 22 oktober een ceremonie gewijd aan rehabilitatie van oude medina's voor in Marrakech.

Tijdens de ceremonie hield de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, een toespraak. Hij sprak over de rehabilitatie werkzaamheden van de oude medina van Marrakech, maar hij presenteerde ook de rehabilitatie- en ontwikkelingsprogramma's voor de oude medina's van Salé, Meknes, Tetouan en Essaouira.

In toepassing van de Koninklijke instructues zijn twee programma's voor rehabilitatie van de oude medina's van Salé en Meknes en twee aanvullende programma's voor de oude medina's van Tetouan en Essaouira uitgewerkt, zei Abdelouafi Laftit in de toespraak tot Zijne Majesteit de Koning. Een budget van bijna 2,35 miljard dirhams zal worden ingezet voor de rehabilitatie en ontwikkeling van de medina's. 

Het rehabilitatie- en opwaardeerprogramma voor herstel en ontwikkeling van de oude medina van Salé vereist investeringen van 900 miljoen dirham, inclusief 400 miljoen als bijdrage van het Hassan II Fonds voor economische en sociale ontwikkeling. Het rehabilitatie- en opwaardeerprogramma voor herstel en ontwikkeling van de oude medina van Meknes vereist een budget van 800 miljoen dirham, inclusief 300 miljoen als bijdrage van het Hassan II Fonds voor economische en sociale ontwikkeling.

Dankzij de positieve resultaten van de rehabilitatieprojecten van de oude medina's van Tetouan en Essaouira, zijn er twee aanvullende programma's ontwikkeld. Die programma's vereisen een investering van 350 miljoen dirham (inclusief 200 miljoen dirham als bijdrage van het Hassan II fonds) in Tetouan en 300 miljoen dirham (inclusief 150 miljoen dirham als bijdrage van het Hassan II fonds) in Essaouira.

De projecten die onder deze programma's worden gepland, benadrukte Laftit, omvatten ook de renovatie van gebouwen die dreigen in te storten, de versterking van de infrastructuur, de aanleg van parkeergarages, de restauratie van historische monumenten, de creatie van interactieve informatiepunten over deze monumenten. Hij voegde eraan toe dat deze verschillende projecten zullen moeten bijdragen aan de bevordering van de levensomstandigheden van de inwoners van de oude medina's, aan de verbetering van de inkomens van de ambachtslieden die in de medina's gevestigd zijn en aan de versterking van hun toeristische aantrekkelijkheid.

Bijgevoegde afbeelding is een archieffoto.

© Redactie 2018
marokko
sale
meknes
tetouan
essaouira
medina
rehabilitatie
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?