Amine Hantiti roept op tot vrijgevigheid van internetgebruikers

buitenland
0
23 okt '18
Amine hoopt met donaties zijn medicatie en ziekenhuiskosten te kunnen bekostigen.
De 19-jarige Amine Hantiti vecht al jaren tegen Xeroderma pigmentosum. Amine is een zogenoemd 'maankind', mensen met Xeroderma pigmentosum kunnen DNA-schade als gevolg van UV-licht niet herstellen en lopen zo een grote kans op huidkanker. Het leidt tot basaalcelcarcinomen (vormen van huidkanker) en andere huidaandoeningen op een jonge leeftijd. Afhankelijk van de ernst dient zonlicht totaal vermeden te worden.

Amine en zijn familie beschikken niet over de financiële middelen om de progressie van de ziekte die is gedegenereerd in een kankergezwel, te stoppen. Amine doet daarom een noodkreet op Facebook voor hulp.

"Ik bleef op klaarlichte dag naar buiten gaan en naar school gaan tijdens de drie jaar van de lagere school, ondanks mijn ziekte. Ik was constant in contact met de zon en de UV-stralen, ik kon het niet voorkomen dat ik huidkanker kreeg", zei Amine tegen 2M.

Een pijnlijke beproeving waar het hele gezin moeite mee heeft. Khalid, de broer van Amine, spreekt over een moeilijke strijd tegen de ziekte en de zwaarte van de hoge kosten van de behandeling. Een grote financiële last die het gezin niet aankan. "Zijn gezondheidstoestand verslechtert van dag tot dag aanzienlijk, en zijn moreel is sterk verzwakt", zei Khalid.

Amine vraagt om hulp, hij is afhankelijk van de genezing van Allah (subhanahu wa ta'ala) en daarna van de financiële hulp van anderen. Voor meer informatie over hoe jij kunt helpen, klik hier!
© Redactie 2018
marokko
aminehantiti
huidkanker
hulp
donaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi