Regio Casablanca-Settat verliest 130 artsen na collectief ontslag

marokko
1
25 okt '18
En er kunnen er nog meer volgen.

"Het spijt ons dat we ons ontslag moeten aankondigen vanwege de rampzalige situatie van de gezondheidssector in de regio Casablanca-Settat", luidt de collectieve ontslagbrief. De ontslagbrief werd op woensdag 24 oktober door het Onafhankelijke Syndicaats van Artsen in de Publieke Sector (SIMSP) overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. De brief bevat een lijst met de namen van 130 aftredende artsen.

Om het nog erger te maken, suggereert SIMSP in de brief dat dit collectieve ontslag nog zou kunnen worden uitgebreid met andere artsen, wat het risico zou kunnen opleveren dat ziekenhuizen in een chaotische situatie terechtkomen vanwege de schaarste aan medisch personeel.

Er zijn al jaren spanningen tussen de artsen in de publieke sector en het ministerie van Volksgezondheid. De afgelopen jaren is er regelmatig gestaakt en zijn er herhaaldelijk demonstraties gehouden. Door collectief af te treden, gaan de artsen dit keer echter over tot een ongekende breuk in de geschiedenis van het geschil in deze sector.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
settat
collectief
ontslag
artsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?