Fez: 71 miljoen dirham voor de bouw van een nieuw slachthuis

marokko
0
25 okt '18
Het project is onlangs goedgekeurd door de gemeenteraad.

De stad Fez zal een nieuw slachthuis krijgen. Het project is onlangs goedgekeurd door de gemeenteraad. Dit is een project dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw, Maritieme Visserij, Duurzame Ontwikkeling en Water en Bossen.

Les Inspirations Eco bericht dat een budget van 71 miljoen dirham zal worden gemobiliseerd voor de oprichting van dit nieuwe slachthuis. Het slachthuis zal worden uitgerust met de modernste en beste apparatuur. De grond is al geïdentificeerd. Alleen in overleg met de architecten moet het ideale plan nog worden bepaald.

Les Inspirations Eco specificeert dat het doel voornamelijk is om de vleessector te stimuleren. Er zal een commissie voor toezicht en coördinatie worden ingesteld onder toezicht van de wali van de regio.

Het huidige slachthuis in de stad werd in 1951 gebouwd. Tegenwoordig wordt de vleesproductie geschat op 350 ton per maand, wat verre van de ambities van professionals is. Het nieuwe slachthuis is daarom de juiste oplossing voor deze professionals die van plan zijn hun vleesproductie aanzienlijk te verhogen, die zal toenemen van 4.200 ton tot 5.500 ton per jaar.

© Redactie 2018
marokko
fez
bouw
nieuw
slachthuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi