Marrakech: 1 dode en 7 gewonden bij een politie-interventie

marokko
1
25 okt '18
De politie werd massaal met stenen bekogeld toen zij een man wilden arresteren.

Zeven politieagenten raakten afgelopen nacht in Marrakech gewond, waaronder één in kritieke toestand, tijdens de arrestatie van een persoon die het onderwerp is van een nationaal aanhoudingsbevel voor gewelddadige overvallen.

Volgens een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) werden de politieagenten in het district Sidi Youssef Ben Ali massaal bekogeld met stenen door zo'n 200 burgers. Die burgers probeerden de verdachte vrij te krijgen en de arrestatieprocedures te belemmeren.

Een politieagent schoot 3 kogels af met zijn dienstwapen. Toen hij daarna geraakt werd door een steen tegen zijn hoofd, vuurde hij nog een vierde kogel af. Die kogel verwondde een burger, die later in het ziekenhuis overleed, aldus DGSN. De politieagent ligt in coma op de intensive care afdeling.

Er is een strafrechtelijk onderzoek geopend onder toezicht van het parket om alle omstandigheden van deze zaak te bepalen en om alle personen die betrokken waren bij de aanval op de politie te arresteren.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
dode
gewonden
politie
interventie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?