Illegale migratie: Negen nieuwe arrestaties in Nador

marokko
0
26 okt '18
Er werden diverse zodiacs in beslag genomen.

Negen mensen verdacht van banden met een crimineel netwerk dat betrokken is bij de organisatie van illegale migratie en mensenhandel, werden gearresteerd in Nador.

De operatie werd uitgevoerd door BNPJ (Nationale Politie Brigade, een brigade met territoriale bevoegdheid), de politie in Nador en de Koninklijke Gendarmerie, op basis van nauwkeurige informatie van de inlichtingendienst DGST.

De ontmanteling van dit netwerk vond plaats na de arrestatie van de bestuurder van een vrachtwagen op de snelweg bij een tolstation bij Taourirt, bericht het Marokkaanse persbureau MAP. Aan boord van de vrachtwagen waren 10 zodiacs. Deze waren afkomstig uit Casablanca en bestemd voor Nador, met het oog op het gebruik ervan voor illegale migratie.

Het onderzoek in Nador maakte het mogelijk om 5 andere personen te arresteren die verdacht worden van banden met dit criminele netwerk. Doorzoekingen resulteerden in de inbeslagname van een andere zodiac, evenals 11 zodiac-motoren, 12 kompassen, 20 luchtpompen en mechanische uitrusting van de zodiac-motoren, een vrachtwagen, vijf auto's, sommen geld, overdrachtsbewijzen en flessen illegale alcohol.

Onderzoeken uitgevoerd in Casablanca leidde tot de ontdekking van de workshop gewijd aan de vervaardiging en voorbereiding van de zodiacs. Daarbij werden ook 3 reeds klaargemaakte zodiacs in beslag genomen, evenals 5 motoren en reserveonderdelen. Drie andere verdachten in verband met dit criminele netwerk werden gearresteerd.

De in totaal negen verdachten werden in politiehechtenis geplaatst gedurende het onderzoek dat werd uitgevoerd onder toezicht van de bevoegde officier van justitie.

© Redactie 2018
marokko
nador
illegale
migratie
arrestaties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?