BREAKING: De zomertijd wordt het hele jaar door gehandhaafd in Marokko

marokko
4
26 okt '18
De ministerraad heeft zojuist een ontwerpdecreet aangenomen waarin het verzetten van de tijd wordt afgeschaft.

De ministerraad keurde zojuist het ontwerpdecreet nr. 2.18.855 goed betreffende de legale tijd, waarin werd bepaald dat de zomertijd die momenteel van kracht is permanent wordt gehandhaafd.

Dit decreet stipuleert het permanente behoud van de zomertijd die van kracht is en stipuleert de toevoeging van 60 minuten (GMT +1) aan de wettelijke tijd bepaald door artikel 1 van Koninklijk besluit nr. 455.67 uitgevaardigd op 23 safar 1387 overeenkomend met 2 juni 1967. De zomertijd (GMT+1) wordt behouden om veranderingen te voorkomen in de loop van het jaar.

Let op, deze maatregel gaat pas van kracht zodra het besluit in het officiële Staatsbulletin wordt gepubliceerd. De datum van die publicatie is nog niet bekendgemaakt. Zaterdag op zondagnacht (28 oktober) zou in principe de wintertijd in gaan in Marokko. Nu Marokko dit 2 dagen voor het ingaan van de wintertijd heeft besloten, maar het nog niet in het officiële Staatsbulletin is gepubliceerd zorgt dit voor wat verwarring. Gaat de wintertijd zaterdag op zondagnacht nou wel in of niet? Wij hopen snel antwoord hierop te kunnen geven.

UPDATE: Het decreet gaat per direct in en in de nacht van zaterdag op zondag (28 oktober) zal de klok dus NIET verzet worden naar de wintertijd.

© Redactie 2018
marokko
zomertijd
ministerraad
decreet
goedgekeurd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi