Tanger: Maak kennis met de man die al twee miljoen postzegels heeft verzameld (video)

marokko
3
29 okt '18
Ibrahim El Hamidi heeft met zijn verzameling van twee miljoen postzegels al verschillende prijzen ontvangen.

Ibrahim El Hamidi (64) woont in Tanger. De verzameling van postzegels begon jaren geleden en van een eenvoudige hobby, werd het bijna een obsessie voor hem. Hij heeft inmiddels al meer dan twee miljoen postzegels verzameld. 

Het begon allemaal toen kinderen uit zijn klas, met ouders die in het buitenland woonden, hem vroegen de ingezonden brieven te lezen. Hij bewaarde na het lezen van de brieven de postzegels. Hij is er trots op dat hij nu al meer dan twee miljoen postzegels heeft verzameld. Een prestatie die hem verschillende prijzen heeft opgeleverd, zowel nationaal als internationaal.

Lefr360 bezocht Ibrahim El Hamidi met de camera. Ibrahim stelt zich eerst voor en vertelt daarna hoe het verzamelen van de postzegels begon. Hij vertelt dat veel ouders van klasgenootjes in het buitenland woonden zoals in Spanje, België, Frankrijk en Duitsland.

"Ik vond dat de postzegels mooie afbeeldingen hadden en mijn interesse in de verschillende soorten zegels werd steeds groter. In die tijd ruilden we ook postzegels met andere kinderen".

"Hierna heb ik er mijn hobby van gemaakt en ben ik ze gaan kopen. Vroeger waren ze nog goedkoop, nu zijn ze een stuk duurder. Ik werd blij van het verzamelen van de postzegels en ging door met het verzamelen van de zegels. Ik heb meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, zo heb ik een prijs in Oujda en in Marrakech gekregen waar ik zeer verheugd mee ben."

YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2018
marokko
tanger
postzegels
verzamelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?