Transfer Talks: 'Al Ittihad ontevreden, drijft El Ahmadi richting de uitgang'

marokko
0
1 nov '18
Na nog geen half jaar in dienst te zijn van de huidige hekkensluiter in de Saudi Professional League, lijkt Karim El Ahmadi binnenkort zijn heil te moeten vinden bij een andere werkgever.

Slechts 7 competitiewedstrijden verder is men in het Saoedische Jeddah weinig gecharmeerd van de zomeraanwinst. De voormalig Feyenoorder lijkt dan ook af te stevenen op een eenzijdige contractontbinding bij Al Ittihad, verschillende bronnen in het land maken namelijk melding van de ontevredenheid bij de clubdirectie. Dat men op zoek is naar een zondebak zal ongetwijfeld te maken hebben met de nogal beschamende positie van zijn formatie, zoals gezegd positioneert Al Ittihad zich momenteel als laatste in het Saoedische hoogste niveau. De club vergaarde tot nu toe slechts 2 punten. 

El Ahmadi koos eieren voor zijn geld toen aanbiedingen uit de Kuip uitbleven
Na een voor hem en voor #TeamMarokko teleurstellende WK-prestatie maakte de inmiddels 33-jarige middenvelder er geen geheim van te willen vertrekken uit de Kuip. Met een contract wat nog liep tot medio 2019 bleef concrete interesse lange tijd, iets waardoor hij voor even overwoog om bij Feyenoord te blijven. Zijn werkgever gaf echter niet thuis, aanbiedingen bleven uit waardoor hij uiteindelijk inging op het lucratieve aanbod uit Saoedi-Arabië. Tegenover Voetbal International verklaarde hij destijds het volgende over deze mogelijke laatste stap in zijn carrière: ''Mijn doel was te vertrekken, maar er meldden zich geen clubs waar ik heen wilde. Op dat moment dacht ik er over na om langer te blijven bij Feyenoord, waar ik nog een contract had voor een jaar. De club deed me geen aanbieding en ik heb er niet naar gevraagd, maar toen kwamen na het WK Stade Reims en Al Ittihad. Tegen het bod van die laatste club kon ik sowieso geen nee zeggen.''

Photocredit: Zeit.de

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
karim el ahmadi
saudi professional league
al ittihad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?