Ministerie van Buitenlandse Zaken lanceert gratis telefoonnummer voor Marokkanen woonachtig in het buitenland

marokko
0
2 nov '18
Het ministerie van Buitenlandse Zaken lanceerde donderdag 1 november een 'groen nummer' voor Marokkanen woonachtig in het buitenland.

Dit nummer wordt ondersteund door een callcenter in Rabat, waar 27 operators speciaal getraind en gecoacht door drie voormalige consuls, de vragen van Marokkanen woonachtig in het buitenland (MRE's) beantwoorden.

Welke vragen kan een MRE zoal stellen? De vragen kunnen betrekking hebben op alles dat van belang kan zijn voor een MRE. Bijvoorbeeld de formaliteiten van vernieuwing of verkrijging van het paspoort of de CIN (identititeitsbewijs), de geldigheid of niet in Marokko van een buitenlands rijbewijs, de formaliteiten en documenten die noodzakelijk zijn voor het huwelijk, de openingstijden van de ambassades en consulaten, het adres van de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat enzovoorts.

Dit is een "belangrijke stap voorwaarts" waardoor een MRE toegang krijgt tot een reeks informatie over de verschillende administratieve documenten. De verwerking van de bestanden kan worden gevolgd, zoals het paspoort, waardoor een MRE niet onnodig naar het consulaat hoeft te gaan, legde de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, uit tijdens een ontmoeting met de pers in Rabat.

Bij de lancering functioneert het gratis nummer al in 7 talen, wat overeenkomt met 84% van de MRE-populatie. Andere talen zullen in de toekomst worden opgenomen. Het aantal operatoren wordt later uitgebreid naar 40.

Het callcenter is 12 uur per dag beschikbaar (van 08.00 tot 20.00 uur Marokkaanse tijd). Een lijst met het gratis telefoonnummer per land is beschikbaar op www.consulat.ma. Een platform die vorige week werd gelanceerd en waar veel belangrijke informatie voor MRE's op te vinden is. De website is ook beschikbaar in het Nederlands (rechtsboven kun je de taal wijzigen). Het maakt ook het downloaden van verschillende formulieren mogelijk en biedt informatie over de tarieven van de services.

Photocredit: Medias24

© Redactie 2018
marokko
gratis
telefoonnummer
marokkanen
buitenland
nederland
diensten
service
vragen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi