8,7 miljoen toeristen bezochten Marokko in de eerste 8 maanden van 2018

marokko
6
3 nov '18
Marokko wordt een steeds aantrekkelijkere vakantiebestemming voor toeristen.

Marokko verwelkomde 8,7 miljoen toeristen van januari tot augustus 2018, volgens statistieken die zijn vrijgegeven door het ministerie van Toerisme. De toeristische aankomsten in Marokko stegen met 8 procent vergeleken met de eerste acht maanden vorig jaar. 

Het aantal buitenlandse toeristen steeg met 14 procent, terwijl het aantal terugkerende Marokkanen met 2 procent steeg.

Aankomsten van toeristen uit Italië zagen de grootste stijging tijdens de eerste acht maanden van 2018 en stegen met 14 procent. De aankomsten van Duitse toeristen stegen met 10 procent, Franse toeristen met 7 procent en Nederlandse toeristen met 6 procent.  Marokko verdiende 4,88 miljard dollar aan toeristische inkomsten in deze periode, vergeleken met 4,82 miljard dollar in dezelfde periode in 2017.   Samen met de traditionele Europese markt, steeg het aantal Aziatische bezoekers, voornamelijk uit China, aanzienlijk. Die toename volgde op het visumvrij reizen (sinds 2016) van Chinezen naar Marokko.
De 2020-visie van Marokko, gepresenteerd door Koning Mohammed VI in 2010, heeft tot doel het aantal toeristen te verdubbelen en het land tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de wereld te maken. Er moet nog flink aan gewerkt worden om dat doel te bepalen.

© Redactie 2018
marokko
toerisme
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?