Verkeersongevallen in Marokko: 24 doden en meer dan 1.800 gewonden in één week

marokko
0
4 nov '18
Verkeersongevallen zijn een veelvoorkomend probleem in Marokko en zorgen voor veel leed.

Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) zette enkele cijfers op een rijtje. In een verklaring berichten zij dat in de week van 22 t/m 28 oktober, 24 mensen werden gedood en 1.849 anderen gewond raakten, waaronder 80 ernstig. Deze doden en gewonden vielen bij de in totaal 1.392 verkeersongevallen in de stedelijke gebieden.  Deze ongevallen zijn voornamelijk te wijten aan het feit dat de verkeersdeelnemers de regels niet respecteren en diverse verkeersovertredingen begingen: het niet verlenen van voorrang, de onvoorzichtigheid van voetgangers, te hard rijden, verandering van richting zonder voorafgaande waarschuwing, het gebrek aan controle over de voertuigen, het niet naleven van de stop-borden, ongeautoriseerde richtingsverandering, verkeer op de linkerrijstrook, niet-naleving van verkeerslichten, rijden onder invloed, in de verkeerde richting rijden en inhalen waar dit verboden is.

Met betrekking tot de controle en bestraffing van overtredingen hebben de veiligheidsdiensten 36.026 schendingen geregistreerd en 11.450 proces-verbalen ingediend bij het parket, terwijl 24.576 boetes minnelijk werden teruggevorderd, aldus de verklaring.

Het DGSN wijst er ook op dat de ontvangen bedragen 5.297.500 dirham waren, met vermelding van de inbeslagname van 5.155 voertuigen, de inbeslagname van 6.161 documenten en de terugtrekking van 134 voertuigen, bericht 2M.

© Redactie 2018
marokko
verkeersongevallen
doden
gewonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi