Koninklijke instructies om de bevolking te helpen die getroffen zijn door het koude weer

marokko
0
4 nov '18
Koning Mohammed VI gaf opdracht tot het inzetten van een preventieve medische campagne in gebieden die getroffen zijn door de kou.

Koning Mohammed VI, voorzitter van de Mohammed V-stichting voor Solidariteit, heeft opdracht gegeven tot het uitvoeren van humanitaire hulp voor de regio's die getroffen zijn door de kou, aldus een verklaring die gisteren door de stichting werd uitgegeven. De eerste interventie vond zaterdag 3 november plaats in de regio Midelt.

De stichting heeft een medische campagne ingezet in de gemeente Boumia die gericht is op het bevorderen van een betere toegang van de armen in de regio tot gezondheidszorg middels multidisciplinaire behandeling en screening. Deze diensten omvatten onder andere algemene geneeskunde, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, tandheelkunde, oogheelkunde, radiologie en screening.

De stichting heeft 7 uitgeruste medische eenheden en een apotheek opgezet om de nodige zorg te bieden en in de beste omstandigheden te voldoen aan de vraag van de bevolking. Naast het humanitaire centrum en de maatschappelijk werkers van de stichting nemen vrijwillige artsen van de geregistreerde verenigingen en het personeel van de regionale gezondheidsdelegatie deel aan deze solidariteitsoperatie. Het wordt ook georganiseerd met de hulp van lokale verenigingen in Boumia, de Koninklijke Gendarmerie, hulpdiensten, lokale autoriteiten en het ministerie van Volksgezondheid.

Het programma voor medische campagnes, gelanceerd in 2003 onder voorzitterschap van Koning Mohammed VI, heeft tot doel gelijke kansen te bieden m.b.t. de toegang tot basisgezondheidszorg voor de armen die geen toegang hebben tot infrastructuren door met name de geografische afgelegen ligging.

Het beoogt ook een bijdrage te leveren aan de verbetering van de gezondheid in landelijke gebieden bij kwetsbare bevolkingsgroepen en hen te voorzien van gratis medische diensten en deel te nemen aan de preventie en bestrijding van chronische ziekten.

De campagnes, uitgevoerd door de stichting, worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Binnenlandse Zaken, medische verenigingen (24 partnerverenigingen in het hele Koninkrijk) en lokale verenigingen.

Van 2003 tot 2018 werden in totaal 894 campagnes gevoerd, waarvan ongeveer 1.066.608 mensen profiteerden.

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
kou
medische
campagne
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?