Advocaat Asia Bibi naar Nederland gevlucht

buitenland
3
5 nov '18
De advocaat van Asia Bibi, de vrouw die onlangs door het hooggerechtshof in Pakistan is vrijgesproken van godslastering, is vrijdag uit Pakistan gevlucht.

Saif-ul-Malook heeft zijn toevlucht gezocht in Nederland, meldt de stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die hem sinds zaterdag onderdak biedt.

Saif-ul-Malook geeft maandagmiddag op een persbijeenkomst in Den Haag tekst en uitleg en zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in de zaak van de vrouw. 

Volgens de politieke website De Dagelijkse Standaard (DDS) is de advocaat overigens niet van plan om in Nederland te blijven, maar is hij op doorreis naar Parijs en hoopt hij uiteindelijk in Londen een nieuw leven op te bouwen. HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik wil daar, vooruitlopend op de persbijeenkomst, om veiligheidsredenen niet op ingaan.

Doodstraf

De christelijke Bibi zat zo'n acht jaar in een dodencel omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd tijdens een ruzie met buren. Haar vrijlating leidde in Pakistan tot felle protesten. Gesprekken tussen de regering en de groep Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) die ervoor moesten zorgen dat de rust terugkeerde, liepen op niets uit. Een TLP-leider gaf zelfs te kennen dat eerst de rechters ontslagen of gedood moeten worden die het doodvonnis van Bibi hebben vernietigd en dat de vrouw moet worden opgehangen. Het is onduidelijk waar ze nu is.

Ashiq Masih, de man van Asia Bibi, heeft in het Verenigd Koninkrijk politiek asiel aangevraagd.

© ANP 2018
nederland
asia bibi
advocaat
pakistan
godslastering
vrijgesproken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi