Masaktach: Als ze je lastig vallen, fluit!

marokko
3
6 nov '18
De beweging Masaktach roept slachtoffers van seksuele intimidatie op te blazen op een fluitje als zij worden lastig gevallen.

De beweging Masaktach (ik zal niet zwijgen) nodigt vrouwen in Marokko uit om het fluitsignaal te gebruiken om intimidatie aan de kaak te stellen. 

Volgt hij jou met de auto? Hij fluit je na? Hij raakt je aan? Kondig het aan door een fluitsignaal af te geven, zodat omstanders getuigen zijn van de intimidatie. Blaas zo hard als je kunt op het fluitje is het advies van Masaktach.

Sinds de inwerkingtreding (op 12 september) van wet 103-13 hebben vrouwen de mogelijkheid klachten met betrekking tot seksuele intimidatie in te dienen en zware straffen kunnen worden gegeven voor deze intimidatie.

De wet voorziet in gevangenisstraffen van één tot zes maanden voor personen die vrouwen seksueel lastigvallen in openbare ruimtes, door het gebruik van woorden, daden of signalen van seksuele aard voor seksuele doeleinden. De daders zullen ook een boete krijgen van 2.000 tot 10.000 dirham.

Daders van cybercriminaliteit, waaronder het versturen of verspreiden van een combinatie van valse beschuldigingen, krijgen een tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 1.000 tot 20.000 dirham als ze schuldig worden bevonden.

De straf wordt verdubbeld als de pleger een medewerker is of een persoon die verantwoordelijk is voor het handhaven van de orde en veiligheid in Marokko.

© Redactie 2018
marokko
masaktach
intimidatie
vrouwen
fluitje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi