Wat voor gerechten nuttigen Marokkanen tijdens de winterdagen? (video)

buitenland
13
6 nov 22:00
Marokkanen eten tijdens de koude winterdagen speciale gerechten die een opwarmend effect hebben.
Marokkanen kiezen tijdens de koude dagen vaak voor winterse gerechten om op te warmen, denk bijvoorbeeld aan slakkensoep of bissara. De gerechten worden het hele jaar door verkocht, maar zijn populairder tijdens de winter. 

Volgens een slakken-verkoper die sinds 1984 in dit vak actief is, is boubousch (slakkensoep) een "uitstekende remedie" tegen de kou, er zitten veel kruiden en ingrediëntenin die gezond zijn. Als bewijs, zo betoogt hij, geeft hij het hoge aantal mensen dat zich rond zijn koopwaar verzamelt tijdens de winter. De prijs varieert tussen de 3 en 10 dirham,dit hangt af van de hoeveelheid boubousch die de klant besteld.

Een andere slakken-verkoper die in Casablanca een kraam heeft, vertelt: "Wij verkopen het hele jaar door slakken, maar het is met de winter dat mensen massaal samenkomen. Slakken zijn gezond, alsook de soep en heeft een opwarmende werking tijdens de koude dagen."

Kikkererwten, bissara en andere peulvruchten zijn ook erg populair bij Marokkanen tijdens de koude dagen. "Ze helpen ons om op te warmen". Ook minderbedeelde mensen kunnen de gerechten kopen en profiteren van de gezondheidseigenschappen die ze hebben, zeggen verkopers en klanten.YouTube link

Videocredit: Lefr360
© Redactie 2018
marokko
winter
gerechten
slakkensoep
peulvruchten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
khashoggi
team marokko
hogesnelheidstrein
hogesnelheidslijn
alboraq
al boraq
fez
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa