Koninklijke toespraak: Koning Mohammed VI doet handreiking naar Algerije (video)

buitenland
13
7 nov 20:01
Ter gelegenheid van het 43-jarig jubileum van de Groene Mars, hield Koning Mohammed VI dinsdagavond een toespraak voor de natie.
In deze toespraak sprak de Koning de bereidheid uit om een dialoog met Algerije te openen. De Koning sprak ook over de Marokkaanse strategie voor de Sahara en de redenen voor de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie.

Marokko is klaar voor directe dialoog met Algerije

"We moeten realistisch zijn en het erover eens zijn dat de betrekkingen tussen onze twee landen ongewoon zijn en in feite een onaanvaardbare situatie creëren. God is mijn getuige dat ik sinds mijn toetreding tot de troon oprecht en te goeder trouw heb opgeroepen tot het openen van de grenzen tussen de twee landen, de normalisering van de Marokkaans-Algerijnse betrekkingen.

Daarom stel ik onze broeders in Algerije voor om een ​​gemeenschappelijk politiek mechanisme voor dialoog en overleg tot stand te brengen, waarbij het niveau van vertegenwoordiging binnen deze structuur, het formaat en de aard ervan moet worden overeengekomen.

Marokko staat open voor alle voorstellen en initiatieven vanuit Algerije om de blokkade weg te nemen die tussen de twee buurlanden ligt."

De volledige toespraak is in de video hieronder te bekijken en in het Engels hier na te lezen.YouTube link
© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
toespraak
algerije
handreiking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
team marokko
hogesnelheidslijn
hogesnelheidstrein
khashoggi
younès belhanda
turkije
transfer
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa