Volksgezondheid: Koning Mohammed VI wil concrete en snelle verbeteringen

marokko
3
8 nov '18
Koning Mohammed VI ontving het hoofd van de regering en de minister van Volksgezondheid.

Koning Mohammed VI ontving woensdag 7 november regeringshoofd El Othmani en de minister van Volksgezondheid, Anass Doukali, in het Koninklijk Paleis in Rabat, kondigt een verklaring aan van het Koninklijk Kabinet geciteerd door het Marokkaanse persbureau MAP.

Tijdens deze audiëntie nam de Koning nota van de eerste acties die de regering overweegt met betrekking tot de gezondheidssector. In het bijzonder werd ingegaan op de disfuncties die van invloed zijn op de uitvoering van het medische dekkingsprogramma Ramed en de herziening van het nationale gezondheidssysteem.

Ondanks de constante groei van de begunstigden, wordt het Ramed-programma geconfronteerd met verschillende beperkingen en disfuncties. Deze beperken de doeltreffendheid en het vermogen ervan om aan de behoeften van de doelgroepen te voldoen, met name de meest arme en kwetsbare.

Ondanks de geleverde inspanningen blijven de burgers bovendien lijden onder de vele beperkingen van het huidige nationale gezondheidssysteem, met name wat betreft onevenwichtigheid in het verlenen van zorg op territoriaal niveau en de kwaliteit van de verleende diensten en medisch toezicht.

Tijdens deze audiëntie heeft de Koning kennis genomen van de eerste conclusies van de interministeriële technische commissie die voor dit doel is opgericht.

Bij deze gelegenheid gaf de Koning zijn instructies om de verschillende hervormde scenario's die bestudeerd worden voort te zetten, in coördinatie met de betrokken afdelingen en agentschappen, in het bijzonder de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economie en Financiën.

Het persbureau MAP voegt eraan toe dat "de Koning zijn grote bezorgdheid voor de sector en de Koninklijke wil opnieuw bevestigd heeft om deze vitale sector snel efficiënter te maken en de werking en de kwaliteit van de geleverde diensten grondig te verbeteren".

© Redactie 2018
marokko
mohammed vi
gezondheidszorg
verbeteringen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi