Witte Huis doet CNN-verslaggever in de ban

buitenland
1
8 nov '18
Het Witte Huis heeft de accreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta ingetrokken.
President Donald Trump heeft de accreditatie van CNN-verslaggever Jim Acosta laten intrekken na een aantal kritische vragen tijdens een persconferentie na de ‘midterm’- verkiezingen. Acosta stelde vragen over Trump opmerkingen over de ‘gevaarlijke immigranteninvasie’ tijdens de verkiezingscampagne. Toen Trump zei dat hij genoeg had van de vragen, probeerde een medewerkster van het Witte Huis de CNN-verslaggever de microfoon af te pakken.

De RCFP, een grote Amerikaanse journalistenbond, veroordeelt scherp het intrekken van de accreditatie van CNN-journalist Jim Acosta door het Witte Huis. De Reporters Committee for Freedom of the Press spreekt van een “belediging voor alle Amerikaanse journalisten, maar ook voor de Amerikaanse bevolking”.

Eerder werd het besluit van het Witte Huis al fel veroordeeld door de White House Correspondents’ Association. “De stichters van ons land wisten dat er spanning zou zijn tussen de leiders van ons land en journalisten”, schrijft de RCFP in een verklaring. “Maar zij wisten ook dat vrije pers het belangrijkste middel zou zijn om tirannie te voorkomen. Het Witte Huis dicht zichzelf met deze actie veel te veel macht toe.”

Vijand

Het incident past in de manier waarop Trump sinds zijn aantreden de media afschildert als “vijand van het volk”. Trump verweet de media tijdens de persconferentie onder meer "vijandig" over de Republikeinen te hebben bericht.

Tijdens de persconferentie na de midterm-verkiezingen beantwoordde Trump geen kritische vragen. Ook gaf hij geen reactie op het verlies van zijn partij in het Huis van Afgevaardigden. Hij prees alleen de winst in de senaat, waar de Republikeinen wel hun meerderheid behouden.
© ANP 2018
cnn
trump
accreditatie
ingetrokken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
can2019
donald trump
zamalek
ongeluk
ov
rsb
iran
teheran
fifa
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech