Jerada: Dode door de ineenstorting van een illegale kolenmijn (video)

buitenland
2
8 nov '18
De 25-jarige Ibrahim D. stierf woensdagochtend door de ineenstorting van een kolenmijn in het Hassi Belal-gebied nabij Jerada.
Volgens de nieuwssite Alyaoum24, die lokale bronnen citeert, veroorzaakte deze trieste gebeurtenis ter plekke een golf van protest. Dezelfde bron geeft dat het levenloze lichaam van de jongeman door jonge mensen in een protestmars naar het mortuarium in het centrum van Jerada werd gedragen.

Dit is niet het eerste incident in de regio. In het Hassi Belal-gebied stierven afgelopen december ook de broers Houcine (23) en Jedouane Dioui (30) bij de ineenstorting van een illegale mijn. Hun dood zorgde voor een reeks demonstraties in verschillende buurten van de stad.

Jerrada staat historisch bekend om zijn kolenwinning die sinds de jaren 1920 werd geëxploiteerd. De mijnen van Jerada vormden een bron van activiteit voor de inwoners van de stad vóór hun sluiting in juli 2000 als gevolg van de stijging van de kosten van winning, die meer en meer onhoudbaar werd in het licht van de internationale prijs. De armoede in Jerada is echter zo hoog en werkgelegenheid zo laag, dat de lokale bevolking zich gedwongen voelt tot illegale exploitatie van de mijnen.YouTube link
© Redactie 2018
marokko
jerada
mijn
ineenstorting
dode
protestmars
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
moskee
can2019
auto
onderwijs
europa
duitsland
caf
rsb
houthi
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech