Ontuchtdossier Jos B. teruggevonden

algemeen
3
9 nov 14:03
Het dossier van de ontuchtzaak van Jos B. uit 1985 is teruggevonden, meldt het Openbaar Ministerie.
Het wordt toegevoegd aan dossier in de strafzaak over de dood van Nicky Verstappen. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van deze elfjarige jongen in 1998 en het bezit van kinderporno.

In het teruggevonden dossier gaat het om twee zaken van ontucht met een minderjarige, uit 1984 en 1985. De ontucht werd destijds voorwaardelijk geseponeerd en er werd gedacht dat het onderliggende dossier was vernietigd. De informatie werd teruggevonden in een archiefbewaarplaats in Zwolle.

"Dit oude dossier wordt toegevoegd aan het dossier in de huidige strafzaak omdat het voor de beoordeling van de verdenking in de huidige strafzaak van belang is om van alle omstandigheden rondom de verdachte kennis te nemen", meldt het OM. Verdere mededelingen worden niet gedaan.

Eerste zitting

Op 12 december is de eerste, niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Maastricht.

De elfjarige Nicky Verstappen werd in 1998 dood gevonden op de Brunsummerheide in Limburg, waar hij op zomerkamp was. B. kwam in beeld na een DNA-match, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje, op circa 50 kilometer van Barcelona.
© ANP 2018
jos b
ontuchtdossies
teruggevonden
om
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
caf
noussair mazraoui
overleden
marine
nabilb
champions league
broer
kroongetuige
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam