Minister van Onderwijs: 'We weten niet wat de scholieren willen' (video)

buitenland
0
9 nov 20:05
De scholieren protesteerden de afgelopen dagen in diverse steden in Marokko.
De minister van Onderwijs, Said Amzazi, reageerde voor het eerst op de protesten van scholieren in diverse steden van het Koninkrijk. De scholieren protesteerden de afgelopen drie dagen (wo, do, vr) tegen de wijziging van het lesrooster na de goedkeuring van de handhaving van de zomertijd (GMT+1).

Geïnterviewd door journalisten, zei de minister dat hij de aard van de eisen van de scholieren niet begreep en dat de beslissing om de zomertijd te behouden werd genomen door de overheid, niet door zijn ministerie. 

Amzazi zegt: "We hebben de schooltijden bewust veranderd om het voor de scholieren makkelijker te maken. We willen niet dat ze in het donker naar school gaan en ook niet dat ze in het donker naar huis gaan. De beslissing om de schooltijden te veranderen van acht naar negen uur in de ochtend hebben we in goed overleg met onder andere ouders gedaan."

Verder zegt hij: "We begrijpen niet waarom de scholieren staken en weten niet wat ze precies willen, ze behoren dat tegen ons te zeggen. Als ze de tijden niet prettig vinden moeten ze niet zomaar van school wegblijven en gaan staken. Nee dat is niet de oplossing, de oplossing is de wensen kenbaar maken zodat we er samen over in gesprek kunnen gaan en zo naar een oplossing kunnen zoeken."

Enkele beelden van de vandaag protesterende scholieren zijn hier en hier te zien. De verklaring van de minister is in de video hieronder te bekijken.YouTube link
© Redactie 2018
marokko
scholieren
protesteren
lesrooster
onderwijs
amzazi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
scholieren
parijs
taroudant
frankrijk
protesteren
om
daesh
trump
laayoune
haven
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa