'Fik Lberd, Hak Khoud': Marokkanen mobiliseren zich om daklozen te helpen

buitenland
24
9 nov '18
De winter nadert en de koude golf in Marokko maakt nu al zijn eerste slachtoffers.
Om daklozen te helpen die het meest worden getroffen door de daling van de temperaturen, hebben enkele Marokkanen besloten om actie te ondernemen.

Gelanceerd door de Marokkaanse vereniging Pluriels ontmoette vandaag enkele deelnemers van het initiatief 'Fik Lberd, Hak Khoud' elkaar op de boulevard d'Anfa in Casablanca. Het initiatief richt zich op het ophangen van kleding in de bomen, zodat daklozen (maar ook armen) deze warme kleding kunnen pakken.

Velen nemen al deel aan dit initiatief in verschillende steden in Marokko. Verenigingen gevestigd in Oujda, Essaouira, Fez, Marrakech en Mohammedia hebben al gereageerd op de oproep.

Op social media vragen sommigen zich af wat de voordelen van een dergelijke actie zijn. Waarom kleding aan bomen hangen, met het risico dat deze gestolen worden door mensen die het mogelijk minder hard nodig hebben, in plaats van de kleding rechtstreeks aan een vereniging of een behoeftige te geven?

Ahmed Ghayat, oprichter van de Marokkaanse vereniging Pluriels, zei: "Ons initiatief is niet om kleding te ontvangen, maar om iedereen te stimuleren om kleding op te hangen in de buurt waar ze wonen om degenen die lijden onder de kou te helpen. We rekenen op de verantwoordelijkheid en het geweten van iedereen. Als we de kleding achterlaten met de gedachte dat deze gestolen zal worden dan zullen we nooit wat bereiken. Wij willen vertrouwen!"

Deelnemen is eenvoudig. Marokkanen kunnen naar de vergadering in hun stad gaan, die wordt aangegeven op de Facebook-pagina van het initiatief. Warme kleding, sjaals, schoenen, dekens, maar ook een glimlach en een flinke dosis menselijkheid zijn welkom.
© Redactie 2018
marokko
daklozen
helpen
kleding
bomen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso