Terreurdreiging in Marokko

buitenland
1
9 nov 22:00
De veiligheidsdiensten zijn in een hoge staat van paraatheid.
Marokko wordt geconfronteerd met terreurdreiging, bericht het dagblad Al Akhbar vandaag. Volgens een rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken is Marokko namelijk het doelwit van veel terreurorganisaties. "Geconfronteerd met de terugkeer van terroristen uit verschillende conflictgebieden in Syrië, Irak en Libië, zijn de veiligheidsdiensten in een staat van permanente alertheid" bericht de krant.

De waakzaamheid van de veiligheidsdiensten heeft het mogelijk gemaakt om 10 terreurcellen te ontmantelen gedurende het jaar 2017. Het rapport bericht ook dat deze organisaties proberen jonge Marokkanen ervan te overtuigen zich bij hen aan te sluiten. "Terreurorganisaties bevelen hun leden, die het Midden-Oosten hebben verlaten, terug te keren naar hun thuisland om nieuwe leden te werven en terreurdaanslagen te plegen".

Vanochtend werden er nog 2 mannen in Inezgane en Ait Melloul gearresteerd door de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ. De twee mannen worden ervan verdacht lid te zijn van Daesh en ze zouden terreuraanslagen hebben willen plegen in het Koninkrijk.

Volgens een rapport van de Verenigde Naties, afgelopen augustus uitgebracht, zijn er bijna 1.473 Marokkaanse leden binnen de gelederen van Daesh.
© Redactie 2018
marokko
terreurdreiging
daesh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
scholieren
parijs
taroudant
frankrijk
protesteren
om
daesh
trump
laayoune
haven
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa