BCIJ: Twee opgepakte terroristen wilden aanslag plegen op Djemaa El Fna-plein in Marrakech

marokko
0
12 nov '18
De twee vermeende terroristen werden afgelopen vrijdag opgepakt in Inezgane en Ait Melloul.

Het onderzoek naar de twee leden van de terreurcel die afgelopen vrijdag zijn gearresteerd, ging verder op zondag 11 november op het hoofdkantoor van de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ in Salé.

De ondervragingen maakten het mogelijk om de gevaarlijkheid van de geplande aanslagen te onthullen die de beschuldigden aan het voorbereiden waren. Ze waren van plan moorden te plegen op hoge nationale veiligheidsfunctionarissen en aanslagen met vuurwapens en chemische stoffen uit te voeren op gevoelige doelen in het Koninkrijk

De aanslagen van de twee vermeende terroristen waren gericht tegen buitenlandse toeristen, waaronder op het Jemaa El Fna-plein in Marrakech. Het bleek dat de twee beschuldigden invloedrijke leden zijn van een communicatiegroep die bestaat uit Daesh-aanhangers.

Het dagblad Assabah bericht vandaag dat de twee verdachten twee accounts hadden in een groep genaamd "The Uncompromising Mutilator" in de app Telegram. De twee medeplichtigen slaagden erin een unie van geradicaliseerde mensen te creëren, waaronder twee leden van een terreurcel die in juli 2018 in Fez en Safi werd ontmanteld.

De terreurcel had directe doelen gesteld voor het lanceren van terroristische operaties door gelijktijdige aanslagen uit te voeren in verschillende regio's om te zorgen voor een verrassingseffect en chaos te creëren.

Parallel aan deze aanslagen waren de verdachten van plan om hoge politieagenten te doden, inclusief die van de antiterreurdiensten die eerder hun kameraden hadden gearresteerd. Zij hadden ook hun vizier gericht op militaire barakken, om wapens te stelen en deze te gebruiken bij aanslagen.

De twee gearresteerden richtten zich specifiek op het Jemaa El Fna-plein in Marrakech. Hun strategie was om ergens toe te slaan waar hun acties door de internationale media zouden worden verspreid om hun terreurdaden te propageren en een groter aantal aanhangers aan te trekken.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
daesh
aanslagen
djemaaelfna
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi