Marrakech: Schooldirecteur schermt tuin af voor kinderen met Downsyndroom, wali grijpt in

buitenland
2
13 nov '18
De kinderen met het syndroom van Down konden sinds zaterdag niet meer tuinieren.
Het Malaika Centrum voor kinderen met het syndroom van Down in Marrakech was verbijsterd. De directeur van de school Sidi Belabès, waarin dit centrum is gevestigd, had zaterdag 10 november een barrière geïnstalleerd, waardoor deze kinderen met speciale behoeften geen toegang meer hadden tot de schooltuin. De schooltuin is een belangrijke ruimte die onmisbaar is voor hun zorg.

Het Malaika Centrum werd in 2010 opgericht en begeleid bijna 130 kinderen met het syndroom van Down. Zij bieden therapeutische ondersteuning, waaronder kunst en tuinieren. Maar door de barrière  werd het tuinieren onmogelijk gemaakt voor deze kinderen, die enorm veel baat hadden van de schooltuin.

"We begrijpen dit niet, vooral omdat we niet op de hoogte zijn gebracht. We werden overrompeld", zei Darya Mazdaoui, voorzitter van het centrum , zaterdag tegen Lefr360. Haar bitterheid is des te groter omdat het het centrum is die deze groene ruimte heeft gecreëerd, dankzij de steun van donaties en NGO's. Mazdaoui gaf aan dat het centrum het niet pikte en beklag ging doen bij de regionale afdeling van het ministerie van Onderwijs.

En dat beklag was succesvol! De Wali van de Marrakech-Safi, Karim Kassi-Lahlou, ging vandaag samen met de directeur van de Regionale Academie voor Onderwijs en Vorming (AREF) in de regio Marrakech-Safi, Moulay Ahmed Karimi, naar het centrum toe en nam een stevige beslissing.

"Na de verschillende faciliteiten van het centrum te hebben bezocht en naar de stand van zaken te hebben gevraagd, beval de Wali dat de door de directeur van de school onjuist geïnstalleerde barrière onmiddellijk moest worden verwijderd, wat werd gedaan", verklaarde Mazdaoui met opluchting.

"De Wali verzekerde ons van zijn onvoorwaardelijke steun en beloofde geen enkele moeite te besparen om ons te helpen in onze werkzaamheden voor kinderen met het syndroom van Down in de stad," voegde Mazdaoui toe.

De wrede beslissing van de schooldirecteur is bij deze dus teruggedraaid en de kinderen met het syndroom van Down kunnen weer vrolijk tuinieren.

Photocredit: Lefr360.ma
© Redactie 2018
marokko
marrakech
schooltuin
barrieren
kinderen
downsyndroom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can2019
saoedi-arabie
rsb
caf
terrorisme
auto
onderwijs
ov
ongeluk
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech