Dialoog Marokko-Algerije: Nederland verwelkomt initiatief van Koning Mohammed VI

marokko
3
13 nov '18
Koning Mohammed riep vorige week in een toespraak op tot een directe dialoog met Algerije.

Voor Nederland is "het versterken van de banden tussen Marokko en Algerije in het belang van Europa", zegt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, in antwoord op de oproep van Koning Mohammed VI om een openhartige en directe dialoog met Algerije te openen.

"Het is met grote belangstelling dat Nederland kennis heeft genomen van de voorstellen van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI voor een hernieuwde dialoog met Algerije. Nederland onderhoudt nauwe betrekkingen met Marokko en Algerije. Het versterken van de banden tussen Marokko en Algerije in het belang van Europa", leest een tweet van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

In zijn toespraak ter gelegenheid van het 43e jubileum van de Groene Mars (op 6 november) benadrukte de Koning de bereidheid van Marokko voor een directe en openhartige dialoog met Algerije en stelde hij voor een gemeenschappelijk politiek mechanisme voor dialoog en overleg te creëren om kortetermijnconflicten te overwinnen die de ontwikkeling van bilaterale relaties belemmeren. Algerije heeft tot op heden nog geen officiële reactie gegeven.

© Redactie 2018
marokko
algerije
mohammed vi
toespraak
dialoog
nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?