Mazraoui: 'Weet blind wat Hakim gaat doen, een echte persoonlijkheid'

marokko
0
14 nov '18
De enkelvoudig Marokkaans-international is erg te spreken over zijn team- en landgenoot, binnen het keurkorps van trainer Erik ten Hag voelen de twee Ajacieden elkaar prima aan op het veld.

In gesprek met ELF Voetbal heeft Noussair Mazraoui het onder andere over zijn samenwerking met teamgenoot Hakim Ziyech. De middenvelder die zoals hij zelf beaamt, hem meteen moed insprak toen hij bij het eerste van Ajax kwam. Na vandaag zijn 21ste verjaardag te hebben gevierd wacht hem in Marokko een interessante interlandperiode. #TeamMarokko neemt het namelijk op tegen niet de minste Afrikaanse tegenstanders: aankomende vrijdag staat Kameroen op het programma (Afrika Cup 2019-kwalificatie), slechts vier dagen later krijgt men de huidige koploper van het Afrikaanse continent voor zich (op basis van de laatste FIFA Ranking), Tunesië. 

''Als ik hem de bal aanspeel en eroverheen ga, dan weet ik al of hij hem gaat geven of niet''
Op het veld voelen de twee elkaar prima aan, aldus de eerste keus op de rechtsbackpositie: ''Ik weet blind wat Hakim gaat doen. Ik speel nu een tijdje met hem aan de flank. Als ik hem de bal aanspeel en eroverheen ga, dan weet ik al of hij hem gaat geven of niet.'' Anders dan men vaak aanneemt is Ziyech wel degelijk een prima persoon om mee door één deur te kunnen, met name de sterke persoonlijkheid en de uitgesproken mening van de voormalige Tukker zijn zaken waar Mazraoui naar opkijkt: ''Hij is echt een persoonlijkheid. Heeft zijn eigen mening. Een groot hart. Dat merkte ik al meteen vanaf mijn eerste training bij het eerste elftal. Toen kwam hij al naar me toe om me moed in te praten. Dat siert hem.''

Photocredit: Yahoo Sports UK

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
noussair mazraoui
hakim ziyech
ajax
eredivisie
elf voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?