UITGELICHT: 'Gesjoemel bij overgang toptalent Ruiz naar Paris Saint-Germain'

marokko
1
14 nov '18
Creatief boekhouden, dat is de eindconclusie van verschillende Franse vooraanstaande nieuwsbronnen: de overgang van de toen nog 12-jarige Kays Ruiz had anders nooit plaats mogen vinden.

Om de transfer er toch doorheen te krijgen koos de 7-voudig Frans landskampioen ervoor om een schijnconstructie op te zetten. Aangezien het op die bewuste leeftijd streng verboden is om jeugdspelers te verhandelen, onderzocht men andere wegen om Ruiz toch naar de jeugdopleiding van PSG te krijgen. Gemotiveerd aan de hand van documenten die Football Leaks in handen kreeg, lijkt het erop dat het in dienst nemen van diens vader behoorde tot die schijnconstructie. Door iemands vader of moeder werkzaam voor je te laten zijn kan de overgang van zo'n jonge speler tóch gerechtvaardigd worden. Bovendien is men er ook achter gekomen, onderzocht door nieuwszender France2, dat Ruiz voor zijn komst maar liefst €400.000 kreeg uitgekeerd. 

Volgens de laatste berichtgeving zal het niet lang duren of ook de FIFA gaat zich buigen over deze zaak, totdat dat oordeel is geveld is Ruiz nog altijd te bewonderen in het U19-elftal van de Parijzenaren. 

Photocredit: Diario AS

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
kays ruiz
fc barcelona
paris saint germain
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?